News Update
Noua generație de chillere răcite cu apă și pompe de căldură apă/apă DYNACIAT POWER
2010-06-14

Noua generație de chillere răcite cu apă și pompe de căldură apă/apă DYNACIAT POWER, constituie soluția optimă pentru toate aplicațiile de răcire sau încălzire utilizate pentru birouri, domeniul medical, al industriei, administrației și comerțului. Performanța lor energetică este remarcabilă în raport cu un chiller clasic răcit cu apă, avand un ESEER de până la 6,17, ceea ce întrunește cele mai stricte condiții privind cresterea eficienței energetice. Deosebit de compact, acest echipament este conceput pentru a fi instalat într-o cameră tehnică, dezvoltând o putere de până la 200 kW pe m² ocupat la sol.

DYNACIAT POWER poate fi gasit in varianta de chiller răcit cu apă sau în versiunea pompă de căldură apă/apă. Există 11 modele de dimensiuni diferite, cu o putere de răcire cuprinsă între 220-750 kW și o capacitate de încălzire între 250 și 800 kW. Valorile-limită ale temperaturii apei, atât în modul de răcire, cât și în modul de încălzire, au fost extinse pentru a satisface o gamă largă de aplicații. Astfel, echipamentul produce o temperatură de ieșire a apei răcite ce variază între -12 °C și +18 °C și o temperatură de ieșire a apei calde de până la +55 °C.

Performanța energetică a gamei DYNACIAT POWER este obținută în primul rând prin optimizarea folosirii compresorului. Datorită instalării paralele a compresoarelor pe același circuit de răcire, DYNACIAT POWER își adaptează simplu și eficient puterea la cerințele reale. Potrivit dimensiunii instalației, 4 până la 6 compresoare ermetice Scroll sunt instalate în paralel pe două circuite de răcire independente. Funcția de adaptare automată asigurata de sistemul de control CONNECT 2, anticipează variațiile de sarcină și pornește doar numărul necesar de compresoare. Prin urmare, puterea furnizată este adaptată la cerințele reale. Apoi, prin folosirea schimbătoarelor de căldură cu plăci brazate și a agentului de răcire R410A, se optimizează la nivel maxim eficiența energetică.

Datorită schimbătoarelor de căldură cu plăci brazate și a compresoarelor Scroll, DYNACIAT POWER este deosebit de compact. Cu o lățime standard de 996 mm și o înălțime maximă de 1887 mm, DYNACIAT POWER poate să încapă ușor pe o ușă obișnuită, ceea ce facilitează instalarea sa în orice cameră tehnică, fiind astfel produsul ideal în cazul proiectelor de renovare. DYNACIAT POWER este disponibil în 3 versiuni acustice (Standard, Low Noise și Xtra Low Noise), ceea ce permite respectarea oricăror restricții privind nivelul de zgomot, indiferent de aplicație. Folosind versiunea Xtra Low Noise, nivelul puterii sonore a mașinii poate fi redus progresiv cu 10 dB(A) comparativ cu un echipament standard.

Sistemul de control CONNECT 2 ține cont de cerințele concrete ale fiecărei instalații și gestionează parametrii de referință de la distanță pentru mai mult confort și o eficiență energetică sporită. Permite, de asemenea, echipamentului DYNACIAT POWER să comunice de la distanță cu toate tipurile de sisteme de gestiune centralizata. Funcția „master-slave” optimizează exploatarea a două mașini functionand în paralel.

DYNACIAT POWER este, de asemenea, ușor de instalat. Integrarea schimbătoarelor de căldură cu plăci brazate și cu circuit dublu simplifică racordurile hidraulice în timpul instalării și operațiunile de întreținere, iar prin design-ul lor permite un acces rapid la toate componentele.