News Update
Vizita Presedintelui Nicolas Sarkozy...
Vizita Presedintelui Nicolas Sarkozy la fabrica CIAT in Culoz, Franta
2009-09-11

Compania CIAT a fost onorata, joi 11 septembrie, cu prezenta presedintelui Republicii Franceze, domnul Nicolas Sarkozy, inainte de discursul sau in care anunta conditiile pentru punerea in aplicare a taxei de carbon in Franta.

Grupul CIAT investestede multi ani in dezvoltarea solutiilor ecologice: fie ca este vorba de produse, cum ar fi pompe de caldura si sisteme care sa respecte echilibrul ecologic si economic sau de productie, Grupul CIAT a investit resurse si sume uriase pentru o dezvoltare durabila. O decizie strategica care a dus la crearea de locuri de munca.

In discursul sau, presedintele Sarkozy a reiterat faptul ca Franta si-a stabilit obiectivul de a reduce cu aproape 40% din consumul de energie in cladiri si locuinte pana in 2020. S-a referit, de asemenea si la Summit-ul de la Copenhaga din decembrie, care se va incheia cu un acord global privind climatul. "Intre timp, Franta va continua sa sustina neobosit ca toate natiunile lumii in mod proactiv sa isi asume angajamentul de a reduce emisiile de dioxid de carbon. Presedintele a adaugat: "Mesajul nostru este simplu: noi, europenii, am tras deja concluziile cu privire la responsabilitatea pe care trebuie sa o avem fata de schimbarile climatice ... si cerem ca restul lumii ca faca acelasi lucru."

La sediul central Grupului CIAT, Presedintele a fost intampinat de catre domnul Jean-Pierre Falconnier, presedinte al Consiliului de Administratie si Francis Guaitoli, Director General. In atelierele de lucru, atmosfera a fost foarte calda si prietenoasa iar discutiile cu personalul au fost predominante.

Presedintele Francez a fost foarte atent la explicatiile tehnice privind inovatiile recente ale CIAT-lui, ce i-au fost oferite in cadrul Centrului Industrial "Energy" (ce gazduieste unitati de productie de inalta capacitate, pompe de caldura si chillere), precum si in Centrul de Cercetare si Inovare.

Presedintele Republicii Franceze a fost insotit de Jean-Louis Borloo- Ministrul Mediului, Christine Lagarde- Ministrul Economiei si Finantelor, Eric Woerth- Ministrul de Buget si Chantal Jouanno- Secretar de Stat pentru ecologie.

Toata lumea a fost foarte mandra de aceasta vizita prezidentiala, care a pus in centrul atentiei priceperea si realizarile grupului industrial CIAT.