Pompe de caldura

Natura este un rezervor de energie, iar în fiecare zi planeta noastră absoarbe energie solară pe care o acumulează sub formă de calorii în aer si în sol (roci, pământ si aer).
Această rezervă de căldură reînnoită în permanentă este inepuizabilă, gratuită si foarte bine valorificată de pompele de căldură CIAT.

Avantajele încălzirii cu pompa de căldură:
  • Evitarea utilizării unei instalatii de încălzire pe baza energiei de combustie, energie din ce in ce mai rară si mai scumpă;
  • Eliminarea poluării cu gaze de ardere;
  • Limitarea emisiilor de CO2;
  • Participarea la protejarea mediului înconjurător;
  • Controlul bugetului de încălzire prin economii semnificative;
  • Cresterea bunăstării proprii, dar si pe cea a familiei, oferind în plus confort pe timpul verii.

 

 

Ce tip de energie este recuperată?

Cu tehnica de încălzire, prin intermediul unei pompe de căldură, nu toate sursele de energie regenerabilă pot fi utilizate.

O pompă de căldură isi extrage energia din natură (energie regenerabilă) pentru a o transfera unei surse de căldură care va încălzi locuinta.

Sistemul este format din trei mari tipuri de elemente: un captor de energie din aer sau din apă, pompa de căldură propriu-zisă si o instalatie clasică de încălzire (radiatoare, încălzire prin pardoseală, ventilo-convectori).

Caloriile sunt luate din sol la o temperatură joasă prin intermediul captorilor orizontali sau verticali amplasati într-o pânză freatică (geotermie), sau direct din aer (aerotermie).

Pompa de căldură le utilizează apoi pentru a produce apă caldă la o temperatură de cca. 50ºC (până la 65°C pentru o pompă de căldură de temperatură înaltă).

Incălzirea prin geotermie sau aerotermie nu generează nicio pierdere de energie termică:
70% energie gratuită + 30% electricitate = 100% încălzire

Electricitatea nu intervine decât pentru a furniza energia necesară functionării compresorului pompei de căldură. Cheltuielile dumneavoastră se limitează doar la transportul energiei gratuite luate din natură!